Anasayfa Deniz ürünleri Krema Soslu İGLO Alaska Mezgit

son eklenenler

Krema Soslu İGLO Alaska Mezgiti
Perşembe, 21 Mayıs 2009 05:29

 

Yemek yapmayı ve özellikle değişik tatlar sunmayı çok seviyorum. Ama insanın küçük bir oğlu olunca bazen yemek yapmak çok zor olabiliyorEmbarassed. Devamlı onunla oyun oynamamı istiyor. Mutfağa girdiğimde Anne yanımda kal diye ağlamaya başladığında galiba akşam kahvaltı yapsak iyi olur diyorumFrown.

Böyle durumlarda pratik yemekler benim için harika oluyor. Ancak pratik olmasının yanı sıra tabi ki esas önemli olan sağlıklı ve besin değeri yüksek olması gerekiyor. Size daha önce de anlattığım gibi İGLO ürünlerini çok kaliteli, sağlıklı bulduğum için sık sık kullanıyorumSmile. Özellikle şok dondurma özelliği sayesinde içindeki besin değerlerini ve tüm proteini koruması tercih etmemdeki en önemli sebep.

Dün akşam İglo ürünlerinden Doğal Omega 3 Kaynağı Alaska Mezgiti yaptım. Harika oldu. İçinde hiç kılçık olmadığından dolayı çok ta kolay yiyebildik. %100 fileto balık. Tavada kızartıldığında dışı kıtır kıtır içi yumuşacık. Çabuk piştiği için de evim hiç balık kokmadı. Buzluktan çıkarır çıkarmaz hemen pişirebiliyorsunuz. Ben unlayıp kızarttım. Ancak siz isterseniz fırında yada mikrodalga da pişirebilirsiniz. Unlamak yerine isterseniz önce un ardından çırpılmış yumurta son olarak ta galeta ununa bulayıp kızartabilirsiniz. Çeşitlendirmek sizin elinizde. Garnitür olarak kızartılmış patates yerine haşlanmış patates yada sebze sote tercih edebilirsiniz. Eğer çok daha pratik bir garnitür isterseniz İGLO nun garnitürleri, sebzeleri veya Prenses Patates ile de servis edebilirsiniz. Kremalı sos mezgitin lezzetini daha da güzelleştirmiş. İstediğiniz baharatları da ekleyerek daha da değişik soslar elde edebilirsiniz.

Sizde hem sağlıklı hem de pratik bir yemek yapmak istiyorsanız İGLO Alaska Mezgiti mutlaka deneyin derimSmile. 

 

KREMA SOSLU İGLO ALASKA MEZGİTİ

Malzeme

1 adet İGLO Alaska Mezgiti, 1 kutu krema, 2 çorba kaşığı limon suyu, 2 adet taze soğan, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı sıvıyağı, tuz, karabiber, 3 adet iri boy patates, kızartmak için sıvıyağı, un  

Yapılışı

Patateslerin kabuklarını soyun. Rendenin iri tarafıyla rendeleyip derin bir kabın içine koyun. üzerini geçecek kadar su koyup buzluğa kaldırın. 2 saat kadar bekletin. Sos için sos tenceresine sıvıyağı ve tereyağını koyun.Yağ ısındıktan sonra incecik kestiğiniz taze soğanları ekleyip 2 dk kadar soteleyin. Ardından limon suyunu ekleyin. Son olarak kremayı, tuzu ve karabiberi ekleyin. bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın. Fritöz veya kızartma tenceresine sıvıyağı koyun. patatesleri buzluktan çıkarın. Kabından kızartacağınız kadar patates alıp süzgece koyun. Elinizle de ovuşturarak suyunu süzün. İyice ısınmış yağa alıp kızartın. Kağıt havlu serdiğiniz tabağa patatesleri alın. Patatesler bitene kadar işlemleri yapın. Balıkları kızartmak için tavaya 1 çay bardağı kadar sıvıyağ döküp ısıtın. Mezgitleri buzluktan çıkarın. Tabağa biraz un alın. Mezgitleri una bulayın. Isınmış olan yağa koyup orta ateşte her iki yüzünü de kızartın. Yaklaşık 10 dk da pişiyor. Kızarttığınız patatesleri servis tabağına alın. Üzerine mezgitleri koyun. Son olarak ta (tekrar) ısıttığınız kremalı sosu gezdirin. Sıcak olarak servis edin. 

TİJENDEN NOT: Patatesleri rendeledikten sonra derin dondurucuda bir süre bekletmemizin sebebi kızarırken daha kıtır kıtır olması için. Siz kızartmak istemiyorsanız yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye patatesleri parça parça koyup üzerine zeytinyağı gezdirip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirebilirsiniz. Kremalı sosa arzu ederseniz baharat çeşitlerini ekleyip değişik tatlar elde edebilirsiniz.  

Bu İçerik3026 Defa Okunmuştur
 

Yorumlar  

 
+1 #13 tijen aktay 2009-09-16 17:21 Merhaba sevgili Enes

İGLO yu; tansaşta, migrosta, carrefourda, realde, kipada ve bütün büyük marketlerde donuk ürünleri satılan bölümde bulabilirsin.

sevgiler
Alıntı
 
 
+1 #12 enes 2009-09-16 17:13 ya arkadaşlar ben bunu istanbulun neresinde bulurum hangi markette
,
Alıntı
 
 
+1 #11 tijen aktay 2009-09-03 21:09 Kesinlikle haklısınız Leyla hanım. Kullandığı üstün teknoloji sayesinde çok kaliteli dolayısıyla da çok da taze.
Çocuğuma da güvenle ve huzurla yediriyorum.
Sevgilerimle
Alıntı
 
 
+1 #10 LEYLA GUNBAY 2009-09-03 20:32 BENDE İGLO URUNLERINDEN KULANIYORUM ÖOK MEMNUNUM TERCIHIM HER ZAMAN İGLO KALITELI ÇOK TAZE BULUYORUM. Alıntı
 
 
+1 #9 tijen aktay 2009-05-24 10:43 Çok teşekkür ederim Ayşe hanım. Çok kibarsınız. İglo konusunda kesinlikle haklsınız. Her dondurulmuş gıda kaliteli demek değildir. Dodurulması ve işlenmesi çok önemlidir. İGLO da ürünlerin çok hızlı toplanıp ,işlenmesi ve dondurulması konusunda diğer firmalardan çok daha hızlı olması sebebiyle çok daha kaliteli ve bezleyici değeri yüksetir. Bu yüzden ürünlerini burdan deneyip sizlere anlatmaya devam edeceğim.
Sizin tarifleriniz çok beğendim. Çok pratik ve çok güzel.
Ellerinize sağlık
Sevgiler
Alıntı
 
 
+1 #8 keskinlininmutfagi 2009-05-24 10:20 ziyaretin icin tesekkür ederim
iglo ürünlerini bende tercih ediyorum
kalite acisindan dondurulmus gidalarda
cok iyi cünki ellerine saglik sevgiler
Alıntı
 
 
+1 #7 tijen aktay 2009-05-22 15:34 Beğenmenize çok sevindim sevgili Papatya.
Gerçekten sadece görüntüsü değil lezzeti de süper. Hiç balk yemeyen birisine özellikle çocuklara rahatlıkla yedirebilirsini z. İGLO benim bugüne kadar gördüğüm en kaliteli donuk gıdadır.
Herkese tavsiye ederim.
Sevgiler.
Yine beklerim
Alıntı
 
 
+1 #6 papatya 2009-05-22 15:27 Bu İglo'yu bir kaç arkadaşda daha gördüm, tereddüt ediyordum ama artık alabilirim:)

Çok nefis görünüyor,eller inize sağlık..
Alıntı
 
 
+1 #5 Nagihan Say 2009-05-21 16:15 Olsada yesek. Mezgit çok güzel görünüyor. Bugüne kadar hiç sos ile pişirmemiştim. İgloyu Migrosta görmüştüm. Alıp yapacağım
Teşekkürler tarif için
Alıntı
 
 
+1 #4 tijen aktay 2009-05-21 13:46 rica ederim sevgili Pelin. Tariflerine bayıldım. Sık kullanılanlara da ekledim.
İGLO Mezgit Balık lezzet olarak ta çok güzel oldu. Tavsiye ederim.
Sevgiler
Alıntı
 
 
+1 #3 pelin 2009-05-21 13:42 Ziyaretin için teşekkür ederim…

Balık nefis olmuş,ellerine sağlık…

SEVGİLER.
Alıntı
 
 
+1 #2 figen 2009-05-21 11:10 harika olmuş Tijen hanımcım. Mezgite bayılırım. Hiç böyle denememeiştim. Eminim ev halkı da bayılır. Mutlaka deneyeceğim Alıntı
 
 
+1 #1 Filiz Yüksel 2009-05-21 09:49 Mezgiti çok severim. Ama donuk gıda olara hiç denememiştim. Pratik olması ve sağlıklı olması çok güzel.
Haftasonu deneyeceğim
Ellerinize sağlık
Alıntı
 

Yorum ekle