Anasayfa Cevizli İrmikli Tatlı

son eklenenler

Cevizli İrmikli Tatlı
Çarşamba, 16 Eylül 2009 10:01

 

Bayrama sayılı günlerin kaldığı bugünlerde her evde bir temizlik telaşı, alışveriş telaşı var. Birde okullarını açılma telaşını unutmayalım. Benim minik oğlumda bayramdan sonra  anaokuluna başlayacak. Bizimde artık okul telaşımız var çok şükür. İnanılmaz mutluyumSmile. Eminim çok renkli ve keyifli geçecekSmile. Hayatımıza yeni hikayeler ve güzel paylaşımlar girecek. Çok keyifliyim çokSmile.

Tabi bu güzel gelişmelerin yanı sıra mutfağımda unutmuyorum. Yeni tarifler keşfetmeye devam ediyorum. Bayram gelince en çok acaba hangi tatlıdan yapsak sorularını sorarız birbirimize. Hem pratik olsun, hem lezzetli olsun, hem de masraflı olmasın. Tabi birde kendim için HEMDE İRMİKLİ OLSUNSmile. Tatlılarda olmazsa olmazım kesinlikle İRMİKTİR. Çok seviyorum. Her hamurlu tatlı yada az dahi olsa mutlaka koyuyorum.Hamura verdiği dokuya bayılıyorum. 

Bu tatlımızı düşünürken de tabi ki İRMİK düşüncesiyle yola çıktım. Sonuç harika ve çok kolay bir tatlı oldu. Cevizi hamura ekleyince de şahane bir tadı oldu. Aslında niyetim kalbura bastı yapmaktı ama nedense birden cevizi içine ekleyip, irmiği de bol tutarak tarifi değiştirdim. İyi ki de öyle yapmışım gerçekten çok güzel oldu.Eğer çalışıyorsanız veya fazla vaktiniz yok ise mutlaka bu tatlıyı deneyim derim.

Yalnız fırından çıktıktan sonra şerbetini dökmeden önce ilk sıcaklığının çıkması için 4-5 dk beklemeniz gerekli. Bir de şerbetini iyi çekmesi için üzerine sakın bir şey örtmeyin. Bu iki püf noktasını uygulamazsanız tatlınız hamur olabilir. İçindeki irmik sayesinde zaten şerbeti gayet güzel emiyor. Ara ara alt üst edin ki tatlınızın üstü de şerbetlensin. 

Şimdiden afiyet olsun.  

   

CEVİZLİ İRMİKLİ TATLI 

Malzeme

1 su bardağı irmik, 2.5-3 su bardağı Öğüt un, 1 adet yumurta, 2 çorba kaşığı yoğurt, 125 gr tereyağı, 1 çay bardağı Olin sıvıyağ, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin, 150 gr ince kırılmış ceviz içi 

şerbeti için

2.5 su bardağı toz şeker, 2.5 su bardağı su, 1 çorba kaşığı limon suyu 

Yapılışı

Şerbetinizi 10 dk kaynatın. Daha sonra bir kenara alıp soğumasını sağlayın. Derin bir kabın içine tereyağını, yumurtayı, yoğurdu, Öğüt unu ve Olin sıvıyağını karıştırın. Daha sonra kabın içine irmiği, unu, kabartma tozunu ve vanilini ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Eğer yumuşak ise un ilavesi yapabilirsiniz. Son olarak cevizi de ekleyip yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde şekiller verip yağladığınız fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Fırında çıkardıktan sonra ilk sıcaklığının gitmesi için 4-5 dk bekleyin. Daha sonra üzerine soğuk şerbeti dökün. Üzerini kapatmadan şerbetini emmesini sağlayın. Dinlendirdikten sonra servis edin.

 

Bu İçerik1970 Defa Okunmuştur
 

Yorumlar  

 
+1 #10 TAZENANE 2009-09-22 15:00 İyi bayramlar canım. Alıntı
 
 
0 #9 bir dut masalı- NUnU 2009-09-21 22:49 ellerine sağlık canım..
iyi bayramlar… sevgiler..
Alıntı
 
 
0 #8 saimesultan.{sevilay 2009-09-21 18:53 canımmmmmmm…mutlu bayramlarrr…yemiş kadar oldum..böyle bi güzelliği yemeden bırakırmıyım ellerine sağlık canım…ben de şekerpare yaptım..kocaman öpücükler Alıntı
 
 
0 #7 hunerlieller 2009-09-20 22:39 hayırlı bayramlar… Alıntı
 
 
0 #6 tijen aktay 2009-09-18 09:08 Çok teşekkür ederim Melekcim.
Amin canım sağol.
Sevgilerimle
Alıntı
 
 
0 #5 meleginmarifetleri 2009-09-18 00:03 Ellerine sağlık tijen tatlı çok güzel görünüyor..
Okul hayatınızda inşallah başarılar dilerim..
Sevgiler
Alıntı
 
 
0 #4 tijen aktay 2009-09-17 21:47 Fundacım çok teşekkür ederim canım. Ne güzel kızında 1. sınıfa gidecek. harika. Darısı bizim minik oğlumuza. Hiç gelmeyecek gibi gözüken günlerin gelmesi ne güzel
Bol heyecanlı günler bizi bekliyor canım.
Tatlıyı beğenmene çok sevindim. Güzel sözlerin içinde çok teşekkür ederim
Çok naziksin.
Sevgilerimle
Alıntı
 
 
0 #3 funda-defneylebirlik 2009-09-17 20:23 tijenciğim okula başalayan miniğine şimdiden başarılar diliyorum.benim kızım da bu sene 1.sınıf olacak.ben de 1.sınıf okutacağım bakalım..
tatlın nefis görünüyor gerçekten.mutfakta yaratıcılık çok önemli.bu da sen de fazlasıyla var…
Alıntı
 
 
0 #2 tijen aktay 2009-09-16 16:55 Deryacım çok teşekkür ederim canım. Senin ve aileninde geçmiş kandili mübarek olsun canım. Bende sizin sitelerinize giremdim birakç gündür. Bir problem varmış ama sanırım bugün daha iyi
Benim sitemde de ara ara ufak problemler çıkabiliyor. Genelde hosting firmam merkez sistemde sorun oludğunu söylüyor. Teknolojiye laf dinletmek zor canım
Tatlıyı beğenmene çok sevindim canım.
Sevgilerimle
Alıntı
 
 
0 #1 Derya 2009-09-16 16:36 Canım benim kandil gcesi sayfana bir türlü giremedim geçmiş kandilin mübarek olsun.Tatlı enfes ellerine sağlık benim gibi tatlı delileri için süper.Sizde okullu olmuşsunuz başarılar dilerim kocaman öpüyorum… Alıntı
 

Yorum ekle